Triathlon-VM

Publicerat 2017, 18 juli av Mats

I samarbete.
Den 26 Augusti i år kommer att vara en stor dag för många sportälskare. Förutom att Mayweather mot McGregor matchen kommer att avgöras i Las Vegas under kvällen så har vi hela dagen med triathlon i världsklass – mitt i Stockholm.

Triathlon kan för somliga, trots ökat intresse senaste åren, fortfarande vara obekant. Triathlon är en uthållighetsidrott där du simmar, cyklar och springer. Detta handlar ofta om ganska långa sträckor, i vissa fall kan ett triathlon ta upp till tio timmar att genomföra men det mest vanliga är den olympiska standarden. I den olympiska standarden så börjar loppet med 1500m simning följt av 40km cykel för att sedan avslutas med 10km löpning. Denna idrott ställer höga krav på din uthållighet, snabbhet och både mental och fysisk styrka.

De senaste åren så har triathlon funnit mycket popularitet hos motionärer och ungdomar då sporten är både rolig och varierande. Då det finns många olika längder på de olika loppen så finns det även lopp för de mindre erfarna som kan avslutas på under en timme. Även TV har börjat sända mer och mer triathlon utöver OS. År 2000 var ett stort steg för triathlon-utövare då sporten äntligen fick en plats i de olympiska spelen. Loppet som kommer att gå i Stockholm under Augusti följer den olympiska standarden. Simningen börjar på Pontanen vid Riddarfjärden. När deltagarna sedan växlar till cyklingen så kommer denna att gå igenom Gamla Stan och runt Kungsträdgården. Avslutningsvis kommer löpningen vars mål kommer sättas upp på toppen av Slottsbacken. Triathlon har även blivit populärt att tippa på och det finns flera sajter online som erbjuder odds online som du kan se här. Ofta kan det vara svårt att hitta en vinnare för Triathlon då deltagarnas form kan variera med flera olika faktorer, så som temperaturen i vattnet och om våtdräkt är tillåten eller ej i förhållande till vädret. Cyklingen brukar ofta vara en avgörande faktor, speciellt om det finns en regel för max tillåtet avstånd när man inte försöker passera. I upplagan av triathlon som vi kommer se i Stockholm i augusti så kommer detta avstånd att vara 10 meter. Stockholm har fått vara värd för triathlon-VM sedan 2015 och i år kommer att vara det sista året. Förhoppningsvis så kommer Stockholm även under nästa förhandlingen säkra ytterligare tre år som värd. I år ser vi även Förenade Arabemiraten, Australien, England, Japan, Tyskland, Kanada och Holland som värdländer för de olika deltävlingarna.

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Triathlon-VM”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden