Stadion i hemmet

Publicerat 2017, 10 maj av Mats

Samarbetsinlägg.
Stadion i hemmet 

Det är dags för match och du har köat i evigheter för att få tag i platserna. Du har blivit klar med veckans arbete i god tid och har bokat om alla möten som skulle kommit i vägen. Det är nu det gäller – inget ska stå mellan dig och fotbollen. 

Vi har nog alla varit i en sådan situation någon gång och likaledes har nästan alla fått mattan bortdragen under fötterna med något skruvskott som kommer och förstör planeringen. Detta kan vara plötslig sjukdom för dig eller någon i din familj, kanske blev du inkallad för extraarbete eller kanske så brann hela stadion ner på grund av en hemsk olycka i korvkiosken. 

Oavsett hur bisarr orsaken är så är hela dagen förändrad och förstörd, så vad ska man som dedikerat fan göra när något sådant händer. 

Plan B 

Nu ska man inte måla djävulen på väggen bara för att ens första plan inte spelades ut som man hade förväntat sig – det finns alltid något alternativ. Exakt vad för alternativ detta är beror såklart på exakt vad det var som kom i vägen för dig från första början. Var problemet från stadions sida kan man ofta få ersättning och om problemet dessutom ställde in hela matchen kan ibland ens biljett till och med fungera för när matchen spelas på nytt istället. 

Är problemet från ditt håll blir det dock svårare – betalt är betalt och om du inte vill anlita någon form av tredjeparts-service för match och platsgaranti får du ofta stå där med ett hål i plånboken.  

Gör hemmabion till hemmastadion 

Självklart tillhör du den grupp människor som tar varje motgång som en utmaning och ser alla svårigheter som trappsteg för nya mål. Även om du kanske inte hade någon backup-plan när allt detta började så kanske du kan slänga ihop en lösning på kort varsel i alla fall. Sanningen är den att många hem redan har det mesta som behövs för en trevlig fotbollskväll: En ordentlig TV och en bekväm soffa, möjligtvis med något vettigt hemmabiosystem för ljudets skull. Det är såklart inte alls samma känsla som att sitta på plats som planerat, men i goda vänners lag blir även nödlösningar trevliga alternativ. Låt inte motgångarna få dig att missa matchen bara för att du inte kan ta dig dit. 

Andra sätt att hålla sig engagerad 

Vad händer om du sitter i en ännu mer obskyr situation långt ifrån både hem och stadion? Vad händer om du fått motorstopp mitt ute i skogen eller sitter ingipsad på sjukhuset efter den ovanstående kioskbranden?  

Lyckligtvis kan många av dina problem lösas med mobilen – alternativt surfplatta och laptop om du har dessa tillgänglig. De flesta matcher streamas idag online, så även om du är fysiskt inkapabel att ta dig till vare sig stadion eller soffan så har du fortfarande inte förlorat kontakten med matchen så länge du är uppkopplad. Du kan dessutom roa dig med mängder av närliggande aktiviteter som exempelvis fotbollsbetting på William Hill sports betting eller kanske diskutera matchen i realtid via chatt och forum. Med internet är allt närmare sammankopplat och fotbollen är inget undantag – allt du behöver är en mobil. 

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Stadion i hemmet”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden