Signal Iduna Park

Publicerat 2017, 11 maj av Mats

Samarbetsinlägg.
Här följer en rapport från mäktiga Signal Iduna Park i Dortmund. 
 
Arenan som står på många fotbollsfanatikers önskelista att besöka. Det är definitivt inte lätt att få biljetter till Borussia Dortmunds matcher då det mer eller mindre alltid är lapp på luckan här. En tysk som jag träffade vid mitt besök sa att vi skulle kunna fylla arenan för 200 000 personer om vi hade den kapaciteten. Biljetterna är dessutom rätt billiga, 20-50 euro vilket är betydligt billigare än Premier League. Inte konstigt att i snitt ca 1000 britter befinner sig vid varje Dortmundmatch. Till matchen mot Köln var det givetvis fullsatt. 
Dortmund och Köln är friendsklubbar. Något som märktes både på vägen till arenan och inne på arenan. I hemmalagets klack viftades det med en stor Kölnflagga och i Kölns klack viftades det med en stor Dortmund flagga. Värre hade det säkerligen varit om rivalen Schalke 04 varit motståndare. 
 
Matchen slutade 0-0. Hemmalaget hade mängder med chanser att avgöra, gjorde förvisso två mål. Men båda dömdes bort för offside. Köln skapade ett fåtal chanser även om de var mest fokuserade på att försvara sig. Något de gjorde bra. Huruvida det finns möjligheter till betting vid arenan vet jag inte. Jag la mitt spel på Bet365 då de hade en bra bonus  på bonuskod-kampanjkod.se 

 
Supportershopen som ligger bakom den norra kortsidan har ett imponerande utbud på sina två plan. Det finns även ett museum för klubben vid arenan. 
Ett annat intressant besök är att besöka den gamla arenan, Rote Erde som var Borussia Dortmunds hemmaarena fram till 1974. Den gamla arenan ligger nämligen vägg i vägg med Signal Idunas östra långsida. 
Signal Iduna Arena byggdes  alltså 1974 och hette då Westfalenstadion fram till 2005 då den fick sponsornamnet Signal Iduna Park (efter försäkringsbolaget Signal Iduna). Arenan tar in 81 359 inklusive ståplatser som är tillåtet vid tyska ligamatcher. Vid internationella matcher så är kapaciteten 65 766 personer. 
Hela arenan är givetvis imponerande mäktig även om den södra läktaren, även kallad för ‘Gula väggen’ är den mest kända. Det är här som de mest röststarka hemmafansen står. Enbart ståplatsläktaren tar ca 25 000 fans.  

Att ta sig från staden Dortmund till arenan är enkelt. Antingen tar man tunnelbanan och följer sedan strömmen. Det går också att gå, en promenad på ca 4 km från centralstationen. 
 
Inne på arenan finns givetvis mängder med ställen att införskaffa sig drycker och mat. Och uppe på läktaren gick försäljare och sålde öl i med jättetuber på ryggen . 
 
Borussia Dortmund med gula väggen måste man uppleva på plats och inte bara i TV-rutan. 

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Signal Iduna Park”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden