Olika fotbollsstadier

Publicerat 2015, 22 december av Mats

Det fascinerande urvalet av svenska forbollsstadier

En av de bästa sakerna med fotboll är att vem som helst kan enkelt ta del av sporten, då den sträcker sig från amatörligor till och med de internationellt kända fotbolls-megastjärnorna. För att uppmuntra dessa talanger har Sverige utvecklat ett fascinerande utbud av fotbollsarenor. Så vare sig du är en spelare, tränare eller bara en angelägen åskådare med ett intresse av sportsbetting, här har du några av Sveriges mest intressanta fotbollsstadier att spana in.

ullevi

 Vår nations största och mest spektakulära stadion är onekligen Nya Ullevi. Denna enorma arena är lokaliserad en kort promenad från Göteborgs stadscentrum och trots att det inte är det officiella hemmaplanet för några av våra topp lag, har det sannerligen spelats en hel del historiska matcher på denna arena. Dessa inkluderar den kända semi-finalen i världskuppen, år 1958, där vi såg Sverige krossa Väst-Tyskland med 3-1, såväl som matcherna i de Europeiska Mästerskapen, 1992.

Ett av de senaste tilläggen till Sveriges arenor inträffade år 2009, när Malmö FF fann sitt nya hem i Swedbank Stadion, som rymmer hela 24,000 åskådare. Den imponerande arenan ligger aningen utanför stadskärnan, men erbjuder ett banbrytande exempel på vad den moderna fotbollsstadion kan se ut som. Det verkar som att den fyllda stadion har uppmuntrat Malmö FF:s framgångar mot toppen av tabellen denna säsong och du kan följa deras framgång på Betway sidan som innehåller alla de senaste svenska fotbollsnyheter och odds, för vad som skulle kunna visa sig vara en fascinerande säsong.

swedbankarena

På andra sidan av sport spektrumet finner vi Lövåsvallen, med dess pittoreska charm. Även om denna inte riktigt kan kallas för stadion, erbjuder Lövåsvallen en chans för en mer intim åskådarupplevelse då Billingsfors IK spelar på hemmaplan. De grundläggande dragen är vackra gröna sluttningar, på vilka åskådare kan sprida ut sig på och se på Billingsfors otroliga försök att ta sig ifrån division 6. Ortens invånarantal under 2010 låg kring 1,100 personer, vilket gjorde fotbollsplanens rekordsiffra på 5,340 åskådare under 1946, ännu mer imponerande!

För de fotbollsfans som föredrar att se på spelet ibland svenska skogar, bör en match på Flöget i Flygsfors kunna leverera en underbar och nästan surreel upplevelse. Anläggningen karaktäriseras av dess fantastiskt atmosfäriska och kompakta läktare, såväl som dess pittoreskt målade klubbhus med en träskultpur av en fotbollsspelare utanför. Vare sig det gäller att spela fotboll, spela på odds eller även bara att åskåda, är det uppenbart att svensk fotboll har försett oss med ett urval av alternativ.

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Olika fotbollsstadier”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden