Nationaldags seger !

Publicerat 2017, 7 juni av Mats

Starka Parka firade nationaldagen med åka över 60 mil tur/retur och vinna med 6-2

‘TextTV-laget’ som ni kan följa här och på idrottsplats.se, Parkalompolo IK vann borta mot Vitå BK.

Vitå BK – Starka Parka 2-6 (1-2)
Målskyttar: Edward Nguyen 3, Aslak Allas, Erik Lantto, Omar Alhassan
Truppen: Adam Jamal, Robert Unga, Marcus Jönsson Åberg, Lars Ökvist, Samuel Ftsum, Simon Rönnqvist, Aslak Allas, Erik Lantto, Omar Alhassan, Edward Nguyen, Hüseyin Dag, Rami Sultan, Remy Lufakalyo, Younes Alhassan.
Vi börjar lite avvaktande och i matchens inledning får Vitå en straff efter en situation vid en hörna. I våra ögon var den väldigt billig, men det är domaren som dömer. Straffen slås dock strax utanför stolpen och vi får lite extra energi av rättvisan som skipades. 0-1 kommer i den trettonde minuten då Aslak Allas forcerar in bollen vid bortre stolpen efter fint förarbete och inlägg av Erik Lantto. Vi fortsätter att spela bra och hotar Vitå gång på gång. Tillslut lyckas vi trycka in bollen! Matchuret står på minut 22 när Edward Nguyen slår in bollen efter en tilltrasslad situation i målområdet. Tyvärr slarvar vi och ett dåligt tillbakaspel, samt en missad mottagning, gör att en Vitåspelare kommer fri och reducerar. Slutet av halvleken står och väger, dock är Vitå nära att ta sig igenom försvaret några gånger. Resultatet står sig till halvtid vilket känns skönt.
Inledningen av andra halvlek är jämn men efter tio minuter gör Eddy sitt andra mål efter ett friläge. Nu tar vi över och Erik Lantto gör 1-4 efter ett kanonskott från 18 meter. Vid efterföljande avspark lyckas Eddy roffa åt sig bollen från mittbacken och fri med målvakten gör han inget misstag. 1-5 och tremålsskytt! Vitå har en farlig chans efter en hörna där vi rensar på mållinjen. I övrigt sticker de mest upp på kontringar. Vi gör sedan 1-6 då Omar sprungit ikapp och förbi deras backlinje för att sedan tåa in bollen från snäv vinkel. Tempot går sedan ner och Vitå gör ett tröstmål då vi står på hälarna.
Vi gör en bra match men hade matchen spelats på konstgräs hade vi nog vunnit än mer övertygande. Det var lite oroligt i slutet av första halvlek och med lite oflyt hade Vitå kunnat kvittera. Vi var dock det bättre laget och det var absolut en rättvis seger. Erik Lantto oroade ständigt motståndarna och Eddys kvickhet passade bra mot de lite långsammare Vitåförsvararna. Extra kul att se ungdomarna Rami, Remy och Samuel ta för sig. Annars gör de flesta stabila insatser och det ser lovande ut inför fortsättningen. Kanske blir det en tidig seriefinal mot Pol/Svanstein på Palovallen till midsommar..

Kategori: Okategoriserade


1 Kommentar till “Nationaldags seger !”

Jan Unga 2017, 9 juni at 07:16

En mycket bra division 5 match! Där båda lagen försöker att spela boll trots en svår vårgräsplan! En intressant iakttagelse är att båda lagen innehåller väldigt många utrikesfödda spelare. Iakttagelse nummer två är att den gemensamma glädjen i det segrande Parkalaget var obetalbar. Spelarna kramade om varandra och gjorde ”high-five” – den delade glädjen gladde! Hjärtat fylldes av värme. Tänk vilken betydelse detta måste vara för samtliga.

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden