Magiska arenor

Publicerat 2017, 3 oktober av Mats

Magiska arenor som måste besökas för fotbollsälskaren 

Att resa ut till fotbollsarenor är inget nytt för oss på Idrottsplats.se, och säkert inte heller för många av er som läser. Oavsett storleken på arenorna och vilka lag som vanligtvis intar planen så finns det en speciell anda och stämning på dessa platser. De tusentals mil som sprunigts på planen, och de många timmarna som åskådarna stått vid sidlinjen och druckit kaffe och hejat på sin lokala klubb har skapat en särskild atmosfär som nästan går att ta på. Men de som besökt de allra största arenorna vet att denna känslan höjs upphöjs gånger 10 när vrålet från läktaren drar igång och spelarna kliver in på plan. Trots att i princip alla fotbollsarenor där professionell fotboll utövas utstrålar en viss typ av magi så finns det dock ett gäng som varje, riktig fotbollsälskare måste besöka. Listan kan göras oändligt långt men för att göra det enklare har vi valt ut de fem arenorna vi anser vara ett måste att besöka (i ingen speciell ordning alls): 

De Meer Stadion (Amsterdam) – Ajax 

 

 

 

 

 

 

Kapacitet: 53,052 

De Meer Stadion, även känd som Amsterdams arena är inte bara hemmet för Ajax utan även det holländska landslaget.  

I denna arena tillhörande en av de mest legendariska klubbarna i världen har spelare som Frank Rijkaard, Marco van Basten, Johan Cruyff och inte minst vår egna Zlatan Ibrahimovic spelat. Trots att Ajax inte längre är det storlag de brukade vara så är fortfarande varje hemmamatch en stor tillställning och fansen är minst sagt lika dedikerade som de alltid varit.  

Trots dess realtivt unga ålder så lyckas den storslagna arenan fånga klubbens forna stordåd, tradition, och passion i sin atmosfär och är ett måste att besöka. 

Anfield (Liverpool, England) 

 

 

 

 

 

Kapacitet: 45,276 

Trots att arenan sett till sin kapacitet inte är en av de större arenorna så kan ingen förneka den legendariska stämningen som råder på Anfield. Det är just denna stämning som gjort arenan världskänd och liverpools fans likaså.  

Anfield är hemmet för Liverpool FC, en klubb med fem europeiska titlar i bagaget och som länge ingick i vad som kallades ”The big four” i england, tillsammans med Arsenal, Manchester United och Chelsea.  

Det som sätter stämningen på sin spets och som orsakar gåshud till och med genom tv rutan är onekligen när fansen drar igång Liverpools signatursång, ”You’ll never walk alone”.  

 

Signal Iduna Park (Dortmund, Germany) 

 

 

 

 

 

 

 

Kapacitet: 80,645 

Signal Iduna Park, tidigare känd som Westfalenstadion, är Dortmunds hemmaplan och även denna största arenan i Tyskland. 

Dortmunds framgångar, både i den tyska ligan och internationellt har ökat klubbens popularitet i hela Europa. Trots att klubben presterar bra och visar upp fin och rolig fotboll så åker dock åskådare dit av andra anledningar också, stämningen. Det arenan och klubben blivit mest känt för är ”Die Gelbe Wall”, eller ”Den gula väggen” som den kallas på svenska. Detta är kortsidan av arenan för Dortmunds egna fans som match efter match är fullsatt med 24,454 fans som lyfter taket.  

Camp Nou (Barcelona, Catalonia, Spain) 

 

 

 

 

 

Kapacitet: 98,757 

Camp Nou är den största fotbollsarenan i Europa och även hemmet för en av de absolut största fotbollsklubbarna – Barcelona. Barcas motto, ”mes que en club” vilket betyder ”mer är bara än klubb” reflekteras i allt det katalanska laget gör både på och utanför plan. Deras arena är en stor del av deras identitet, en så pass stor del att dess historia skrivits om på deras officiela hemsida. 

På planen har många av tidernas bästa fotbollsspelare gjort sitt avtryck, bland annat argentinarna Diego Maradona och Leo Messi. 

 

Här har ni några av de mest fantastiska arenorna i Europa att besöka, både sett till fotbollskvalitet och stämning. Tyvärr har dock ökande biljettpriser gjort det svårare att titta på fotboll på plats än vad det tidigare varit. Några tips för att göra det enklare är att gå med i supporterklubbarna där biljetterna ofta finns till cirka halva priset jämfört med vad de kostar om du skulle köpa av en tredjepart. Boka din resa i god tid, ju tidigare du bokar ju billigare brukar det vara. Det finns även möjligheter att låna pengar till resan och det vikitga då är bara att du betalar tillbaka pengar i god tid. Det vikigaste enligt oss är att du får det att hända, att besöka de stora arenorna understormatcher är en upplevelse alla borde få vara med om och tar man inte tag i det snabbt finns risken att projektet helt enkelt rinner ut i sanden. 

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Magiska arenor”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden