Konsten att få 13 rätt

Publicerat 2017, 18 september av Mats

Många av oss som någon gång har spelat på stryktipset vet alltför väl att det inte är någon lätt uppgift att pricka in 13 rätt. Ändå kan vi med jämna mellanrum i nyheterna läsa om vissa personer som gång på gång tycks lyckas med detta. Fru fortuna har säkerligen varit en faktor ett par av dessa gånger, men det ligger mycket mer än tur bakom konsten av att få 13 rätt. Häng med oss i följande artikel så berättar vi allt om hur du lyckas.

Följ experttips

Som novis är det alltid starkt rekommenderat att lyssna på de experttips som finns på bloggar och nyhetssidor på nätet. Även om vi regelbundet följer de engelska och svenska ligor som matcherna på stryktipset ingår i, är det inte många av oss som har tiden att studera matcher ifrån 26 olika lag och sätta oss in i deras dagsform. Det finns däremot ett flertal experter som har denna tid och tillräckligt med passion för att känna lagen utan och innantill. Aftonbladet har t.ex. skrivit om Tony som prickat in 13 rätt 94 gånger.

Trots att Tony onekligen vet vad han sysslar med, är det alltid bra om du har mer än ett experttips att gå efter. På så sätt kan du enkelt jämföra dessa och skulle du finna skillnader på någon av matcherna, kan du antingen välja att själv efterforska mer om dessa eller helt enkelt välja att helgardera dem.

Lär dig allt om fotboll

Att lyssna på råd och stryktipset tips från experter är alltid bra, men än bättre är det att bli experten själv. Har du tillräckligt med tid över och en stark passion för fotboll, är detta en utmärkt grund för att bli en mästare på att kamma hem 13 rätt. Det är viktigt att du skapar dig en djup förståelse om de svenska och engelska ligorna, vilka lag som spelar i dessa och vad för nyckelspelare dessa lag har.

Du vill även skapa dig en bra förståelse om lagens nuvarande form. Ju fler lag du har en bred kunskap om, desto bättre resultat kommer du att få på dina tips. Att se matcher från lagen spelas direkt på TV är alltid starkt rekommenderat, men det är även viktigt att läsa matchdiskussioner på bloggar och nyhetsartiklar för att få en så bred kunskap som möjligt om hur de presterar. Ju mer du vet om lagen och nyckelspelarna i dem, desto bättre matchanalyser kommer du att kunna göra.

Analysera matcherna

Det bästa receptet för 13 rätt är att alltid göra en genomgående matchanalys. Du bör fråga dig själva och ta reda på hur lagen har spelat på senaste. Har de flera raka vinster, flera raka förluster eller har det gått upp och ner för dem? Vilka lag har de vunnit mot och vilka har de förlorat mot? Finns det någon speciell anledning till dessa vinster/förluster? Är lagdynamiken bättre än någonsin eller är det en viss spelare som är i toppform? Har det skett några skador eller avstängningar av en nyckelspelare?

Ju mer kött på benen du har om hur lagens matchuppställning och nuvarande form i den kommande

matchen, desto bättre chans har du till att pricka in 13 rätt. Det är även viktigt att ha i åtanke vilken plan lagen spelar på. Detta är så klart långt ifrån en avgörande faktor, men hemmalaget får trots allt alltid en extra moralboost.

Spela system och bolagsspel

Oavsett hur mycket kunskap du har samlat på dig, är 13 stycken spikar på stryktipset nästan en omöjlig uppgift. Någonstans tycks det alltid bli en skräll eller lika i en match som på pappret såg ut att vara en solklar vinst. För att öka dina vinstchanser är det därför starkt rekommenderat att använda sig av systemspel. Detta innebär att du på en och samma match kan välja flera resultat.

Trots att en match kan tyckas vara en solklar vinst för ett av lagen, kan det trots allt vara bra att lägga en så kallad halvgardering och även ta med lika som resultat. Skulle du ha en match som du känner dig väldigt osäker på, är en så kallad helgardering på plats, eftersom du då spelar på alla tre resultat och garanterar dig ett rätt för just den matchen. Ju fler halv- och helgarderingar du väljer, desto dyrare blir ditt stryktips. Vill du kunna lägga många sådana utan att bli ruinerad, är bolagsspel en effektiv lösning att använda sig av. Detta innebär att flera personer är med på ett och samma tips. Ni delar på insatsen, vilket gör att du för samma summa på ett eget tips kan få betydligt fler rader och på så sätt betydligt bättre vinstchanser. Vid vinst delar ni sedan även denna lika.

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Konsten att få 13 rätt”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden