Fotbollssäsongen mot sitt slut

Publicerat 2017, 28 september av Mats

Den svenska fotbollssäsongen går mot sitt slut 

När fotbollssäsongen ute i Europa precis har börjat, går den svenska mot sitt slut. I skrivande stund är det fem matcher kvar att spela för alla lag, både i Allsvenskan och i Superettan. Malmö FF behåller en stadig allsvensk ledning 9 poäng före Djurgården och 10 poäng före AIK. I Superettan är det en otroligt jämn strid om förstaplatsen och Brommapojkarna och Dalkurd IF ligger på samma poäng. 

Med bara några få veckor kvar är det fortfarande mycket som kan hända. IFK Göteborg försöker att rädda upp vad som pekar mot att bli deras sämsta säsong. Elfsborg ser ut att sparka hela tränarstaben i ett försök att vända från det senaste fiaskot då de förlorade med 0-6. Det finns definitivt mer att hämta innan den sista matchen i november. 

 

 

 

 

 

 

(Cheer blue and white” (CC BY-SA 2.0) tagen av Maria Eklind.) 
Comeback i Superettan 
 

Med så lite tid kvar på säsongen börjar media och fotbollsexperter att flytta fokus mot kommande säsonger och mästerskap. Det stundar nämligen ett fotbolls-VM i Ryssland nästa år och Sverige ligger tvåa i kvalgruppen, 1 poäng bakom Frankrike. Enligt oddsen i kategorin Odds Online på William Hill Sports Betting är det Frankrike och Tyskland (båda med oddsen 6,50) som kommer att tampas om VM-guldet. Men svenskarna har imponerat i kvalmatcherna och de sopade mattan med fransmännen på hemmaplan. Förhoppningsvis kan förbundskaptenen, Janne Andersson, ta herrlandslaget steget längre än vad Erik Hamrén lyckades med i Paris. 

 

 

 

 

 

 

(FIFA WORLD CUP 2014” (CC BY 2.0) tagen av mariyabutd.) 
Hamrén har hållit sig borta från fotbollsscenen sedan han fick avgå som tränare för landslaget, men nu är han tillbaka igen. Den gamla hemmaklubben Örgryte, som ligger på en nionde plats i Superettan, har bett honom att ta på sig rollen som rådgivare och det ser ut att ha gett resultat. Den första matchen mot Trelleborg slutade med vinst för Öis. 

Inte alltid som man tänkt sig 

Det är flera lag som har fått kämpa i Allsvenskan i år, och av flera olika anledningar. Elfsborg har haft en knackig säsong med missnöje från spelare som fans. I den senaste matchen mot serieledarna släppte de in hela sex mål. Nu verkar det som att de kommer att byta ut sin tränare, Magnus Hagblom, trots att han har kontrakt över hela nästa säsong.  Även IFK Göteborg har det svårt och de har gjort sin sämsta säsong sedan 2002. Det är bara något som inte fungerar i laget. Deras senaste förlust mot bottenlaget AFC har till och med krönts till årets miss. 

Men bara för att man har haft en dålig period behöver det inte betyda att man inte kan ta sig tillbaka. Kalmar FF är ett levande bevis på det och de har endast förlorat en match under de senaste elva matcherna. När alla förutspådde Kalmars nedflyttning till Superettan, vände laget med den ny-gamle tränaren Nanne Bergstrand och är relativt säkrade att stanna kvar i ligan. 

Och man ska aldrig ge upp hoppet.  Enligt AFC Eskilstunas lagkapten Omar Eddahri, kommer laget, som han lämnar efter säsongen, att hålla sig kvar i Allsvenskan. För närvarande ligger laget näst sist i tabellen. 

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Fotbollssäsongen mot sitt slut”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden