Allt har sin tid och plats 

Publicerat 2017, 5 juli av Mats

I samarbete med TopDog.nu

Idrottsplatser är en unik kulturskatt. Nästan varenda by har en mer eller mindre imponerande idrottsanläggning som har samlat människor så länge man kan minnas. Här finns fotbollsplanen där de lokala fotbollslagen gjort sina avtryck, från knattelag upp till seniorer och kanske till och med veteraner. 

Runt fotbollsplanen ofta en löparbana där skoleleverna fått tillbringa sina idrottsdagar och där den lokale friidrottstränaren hoppas kunna fostra morgondagens Sanna Kallur eller Lovisa Lindh. Och i hörnan höjdhoppsställningen där unga talanger tar sats mot ribban likt en gång Stefan Holm och Kajsa Bergqvist. 

Men den viktigaste ytan på idrottsplatsen är kanske ändå läktaren, där människor träffats och tillsammans hejat fram de lokala stjärnorna och buat ut domaren. För utan publik vore idrotten inte den folkrörelse den är idag. Det är ju vid sidan av arenan den stora förbrödringen sker. 

Vad är det då som får oss att så totalt gå in för att heja på och hylla de idrottsmän och -kvinnor som tävlar när vi själva kan sitta bekvämt vid sidan om, kanske till och med under tak? Är det den hårda kampen eller är det drömmen om segern? Antagligen är det både och. Även när vi själva varken har satsat engagemang i form av målmedveten träning eller pengar på resultatet räknas både vägen och målet. 

Livet innehåller ju både hård kamp och resultat, både enformig vardag och guldkant på tillvaron. För de av oss som aldrig blir någon Zlatan är lönearbetet vardagen, helg och semester guldkanten, och ju bättre vi sköter vardagssysslorna desto festligare blir guldkanten. 

Idrottsstjärnorna har sin talang som finslipas genom hård träning och resulterar i berömmelse och rikedom. För oss andra gäller det att ta hand om det hårda arbetets lön och finslipa vår privatekonomi. En av komponenterna är att se till att få ut så mycket vi kan av våra lån, men på det området kan vi lyckligtvis ta hjälp av låneförmedlaren Consector, vars talang är just lån och finansiering. Under tiden gör vi det vi är bra på, med avbrott för en och annan spännande fotbollsmatch förstås.

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Allt har sin tid och plats ”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden